Frequently Asked Questions
–
The Great Bubble Barrier pakt het probleem van plastic vervuiling in oceanen dicht bij de bron aan, in onze grachten, kanalen en rivieren.
The Great Bubble Barrier
Hoe werkt een Bubble Barrier?
Is er al een Bubble Barrier ter afvang van plastic toegepast?
Hoe wordt het plastic afgevangen?
Blokkeert de Bubble Barrier vissen?
De meeste soorten vissen zullen gewoon door de Bubble Barrier zwemmen of het duurt even voordat ze passeren. Toch ontwerpen we in elk Bubble Barrier ontwerp een vispassage, bijvoorbeeld onder het opvangsysteem. We overwegen altijd zorgvuldig de ecologische impact van elke Bubble Barrier.
Walvissen gebruiken bellen om op vissen te jagen. Heeft de Bubble Barrier hetzelfde effect op vissen?
Bultruggen gebruiken de zogenaamde “bubble-net feed” -methode om haring te vangen nabij het wateroppervlak. De walvissen gebruiken luchtbellen door een ring vol bellen rond een school vissen te blazen en zich vervolgens te voeden met de vis. Onderzoek suggereert dat de belangrijkste drijfveer voor het vangen van de vissen het geluid is dat de walvissen maken als ze de bellenring blazen. De vissen worden vooral verjaagd door de “muur van geluid” die door de bellen wordt gecreërd in plaats van dat ze bang zijn voor de bellen zelf. Onze Bubble Barrier is stil, dun en komt niet uit het niets.
Tot op welke diepte kan een Bubble Barrier geplaatst worden?
Tot nu toe hebben wij het bellenscherm van de Bubble Barrier geïmplementeerd tot een diepte van 7 meter. Het kan worden onderzocht of het bellenscherm van de Bubble Barrier nog dieper kan worden geplaatst.
Kan er ook een Bubble Barrier in zee worden geplaatst?
We willen voorkomen dat plastic ooit de zee of oceaan bereikt. Ons Bubble Barrier systeem is daarom ontworpen voor rivieren en kanalen.
Kan ik de Bubble Barrier ook voor iets anders dan de afvang van plastic gebruiken?
Bellenschermen kunnen ook gebruikt worden voor andere toepassingen dan de afvang van plastic. Ons Bubble Barrier systeem is echter gericht op de afvang van plastic. Voor alle andere toepassingen met bellenschermen brengen wij u graag in contact met een van onze partners.
Effectiviteit
Hoeveel plastic en welke grootte vangt een Bubble Barrier af?
Tijdens de pilot in de IJssel hebben we gekeken hoe deze resultaten zich verhouden in een rivier. We hebben onze Bubble Barrier in de IJssel onder verschillende weersomstandigheden getest en kwamen tot de conclusie dat deze 86% van het (drijvende) testmateriaal opving.
We kunnen plastics opvangen met een grootte van 1 mm en groter, zoals granulaat en piepschuim. In de pilot bij Wervershoof onderzoeken we momenteel of we daarnaast ook microplastics van 20 micrometer tot 500 micrometer (0,5 millimeter) kunnen opvangen. De resultaten van dit onderzoek worden eind 2020 verwacht.
Werkt een Bubble Barrier ook tegen microplastics?
Worden alle soorten plastic opgevangen door de Bubble Barrier?
Tijdens de tests bij Deltares werden verschillende soorten plastic getest: van verpakkingen en waterflessen tot geknapte ballonnen, plastic zakken, doppen en plastic gruis. De meeste drijvende plastics en plastics onder water kunnen worden opgevangen. Plastic dat al (in de bodem) is gezonken of langzaam over de bodem van een rivier rolt, wordt niet afgevangen.
Materiaal
Van welk materiaal is een Bubble Barrier gemaakt?
Plastic Extractie & Gebruik
Wat wordt er met het verzamelde afval gedaan?
Energieverbruik
Hoeveel energie verbruikt een Bubble Barrier?
Strategie & Team
Wat is de missie van The Great Bubble Barrier?
Wat is de visie van The Great Bubble Barrier?
Zijn er carrièremogelijkheden bij The Great Bubble Barrier?
Contact
Ik heb een suggesties en/of feedback, kan ik daarover contact opnemen?
Kan ik een Bubble Barrier bezoeken?
Kan ik vrijwilliger worden bij The Great Bubble Barrier?
Hoe kan ik een stage, onderzoeksstage, afstudeerproject bij The Great Bubble Barrier doen?
Staat hier niet een stage tussen die je zoekt? Blijf onze sociale media Facebook, Instagram, LinkedIn en website in de gaten houden voor nieuwe vacatures.