Mijlpalen & Doelstellingen

N

Eerste prijs Plastic Free Rivers Makathon • Juli 2016

Na een proces van 3 maanden heeft The Great Bubble Barrier de eerste prijs gewonnen bij de Plastic Free Rivers Makathon van PWN en Rijkswaterstaat. Deze eerste prijs houdt in dat er een pilot in de IJssel gerealiseerd kan gaan worden.

.

N

Pilot Deltares • Mei 2017

In samenwerking met Deltares hebben we verschillende aspecten van de Bubble Barrier en verschillende situaties getest. Zowel met een CFD (Computational Fluid Dynamics) model als in de Oosterscheldegoot. Hier hebben we vier weken lang allerlei metingen verricht om de schaling naar de IJssel zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

N

Publieksprijs & tweede jury prijs Our Oceans Challenge • Juni 2017

De Our Oceans Challenge is een initiatief vanuit de maritieme industrie om duurzame initiatieven te belonen. The Great Bubble Barrier heeft hier de tweede prijs en de publieksprijs gewonnen, waar we erg blij mee zijn!

N

Toegelaten tot Climate KIC stage 1 • September 2017

We zijn toegelaten tot het accelerator programma van de Europese Unie. Tweewekelijks werden gecoached om onze organisatie een stevige basis te geven voor de komende jaren. Climate KIC brengt ons de juiste kennis, bronnen, tools en de coaching die wij nodig hebben voor succes als cleantech startup.

N

Plastic Soup Terrine • Oktober 2017

De Plastic Soup Foundation reikt elk najaar de Plastic Soup Terrine uit aan iemand uit het bedrijfsleven die zich op bijzondere wijze inzet voor de strijd tegen de plastic soep. De Plastic Soup Foundation heeft ons de eer gegeven om de Plastic Soup Terrine 2017 in ontvangst te nemen.

N

Pilot IJssel • November 2017

Afgelopen November hebben wij onze eerste full scale pilot in de IJssel uitgevoerd, in een van de snelst stromende rivieren van Nederland. Daar hebben we niet alleen de barrière getest onder verschillende winterse weersomstandigheden

N

Succesvolle crowdfunding voor een permanente Bubble Barrier • Januari 2018 - Mei 2018

Om onze eerste permanente Bubble Barrier te realiseren hebben wij een crowdfunding gestart die wij in mei succesvol hebben afgerond met 55.584 euro op de teller en meer dan 1240 donateurs.

N

Toegelaten tot Climate KIC stage 2 • Januari - Mei 2018

We zijn ook toegelaten tot het vervolg programma van de accelerator van de Europese Unie. Tweewekelijks worden gecoached om onze organisatie een stevige basis te geven voor de komende jaren. We zijn toegelaten tot het accelerator programma van de Europese Unie. Tweewekelijks worden gecoached om onze organisatie een stevige basis te geven voor de komende jaren. Climate KIC brengt ons de juiste kennis, bronnen, tools en de coaching die wij nodig hebben voor succes als cleantech startup.

Team • 2018

We zijn op zoek naar partners om onze keten volledig circulair te maken. Daarnaast groeit ons team, werken we samen met jonge talenten en ervaren adviseurs en tonen verschillende gemeentes en havens interesse voor implementatie in 2018.

Een Bubble Barrier in de stad • 2019

Iedere grote stad in Nederland kent zo z’n feesten; de Nijmeegse Vierdaagsfeesten, Leids ontzet of de Amsterdamse GayPride. Al die feesten leveren bakken met afval op in de grachten. Ons doel is om de feesten van volgend jaar voor te zijn en in minstens één van de grote steden een Bubble Barrier neer te leggen. Zodat we kunnen genieten van de feesten zonder het milieu te schaden. Hoe meer we ophalen, hoe meer Bubble Barriers!

Going international • 2021

8 van de 10 meest vervuilende rivieren in de wereld bevinden zich in Azië. We willen dan ook zo snel mogelijk The Great Bubble Barrier in Azië gaan toepassen. De eerste stappen en contacten zijn al gelegd.

Volg onze avonturen

We hebben net onze eerste full scale pilot in de IJssel afgerond en zijn nu bezig met een crowdfunding voor de eerste permanente Bubble Barrier!

 

Volg alle ontwikkelingen van The Great Bubble Barrier