Portfolio

N

Microplastics Bubble Barrier Wervershoof – april 2019

Momenteel wordt er onderzoek verricht in Wervershoof, met mede als doel om te bepalen of de Bubble Barrier ook effect heeft op microplastics van 0.02 tot 0.5 millimeter. We doen dit in samenwerking met drinkwaterbedrijf PWN, hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en wateronderzoeksinstituut KWR en HWL. Met dit onderzoek willen we de mogelijkheden van onze Bubble Barrier verder onderzoeken, om de impact ervan te vergroten.

Lees meer >>

N

Pilot IJssel - op ware grootte - november 2017

De eerste Bubble Barrier op ware grootte, ditmaal 200 meter, werd in de Ijssel geïmplementeerd. Tijdens de vier testweken werd de Bubble Barrier geconfronteerd met wind, zware regenval, hagel en snelle veranderingen in het waterpeil. Ondanks deze uitdagende omstandigheden heeft onze Bubble Barrier ons niet teleurgesteld: 82-89% van het organische testmateriaal werd afgevangen. Daarnaast werden er ook stukken écht plastic afval gevangen, tot wel 1 meter groot.

N

Pilot Deltares - mei 2017

In 2016 won The Great Bubble Barrier de Plastic Free River Makathon competitie, georganiseerd door Rijkswaterstaat. Deze prijs stelde The Great Bubble Barrier in staat om de Bubble Barrier gedurende vier weken te testen in de internationale testruimte van Deltares, op de campus van de TU Delft. De verzamelde gegevens werden gebruikt om het ontwerp op te schalen voor een Bubble Barrier van 200 meter in de IJssel.

N

Proof of concept Berlijn - februari 2017

In februari 2017 toonde onze Proof of Concept in Berlijn aan dat plastic afval kan worden afgevangen met een Bubble Barrier. De testen werden uitgevoerd met specifieke plastic testobjecten, maar de Bubble Barrier ving ook echt plastic afval af uit de Nordgraben. De evaluatie van dit materiaal liet zien dat de Bubble Barrier zowel grotere stukken plastic als zichtbare microplastics van 1 tot 5 millimeter kan afvangen.

Volg elke stap

Nieuwsgierig naar onze ontwikkelingen?
Via social media en onze mailing houden we je up-to-date.

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Schrijf je in voor onze mailing >